Jak vyrobit marmeládu v domácí pekárně?
13. leden 2014Chtěli byste si zdravě zamlsat? Milujete marmelády, ale nechce se vám kupovat ty v supermarketech, protože jsou plné různých konzervantů a přísad? Pak si vyrobte chutnou marmeládu v domácí pekárně. A proč právě v domácí pekárně, a ne na sporáku?
ReklamaPozitiva pekárny
Pokud budete dělat marmeládu v domácí pekárně, nečeká vás žádné další špinavé nádobí, mísy, vály, hrnce nebo pracovní plechy! Navíc vám domácí pekárna ušetří spoustu práce, peněz i času, který byste jinak strávili při přípravě marmelád běžně u sporáku.
Také se nebudete muset zabývat úklidem špinavých stříkanců kolem sporáku, nepřetržitého míchání a utíráním potu z čela způsobeného sáláním tepla ze sporáku.
Postup výroby marmelády
V domácí pekárně si lze připravit mnoho druhů marmelád. Hlavně majitelé zahrádek velmi ocení pomocnou sílu domácí pekárny při zpracování ovoce a zeleniny ze své úrody.
Recept na pomerančovou marmeládu
Potřebujete: pomeranče – želírovací cukr – pomerančovou kůru
Pomeranče oloupejte tak, aby na nich nezbývaly žádné bílé blanky a nakrájejte je na menší kousky. Přendejte je do pečící nádoby domácí pekárny a přisypte k nim želírovací cukr. Přistrouhejte trochu pomerančové kůry.
Nádobu vložte do domácí pekárny, uzavřete víko pekárny a nastavte na pekárně speciální program na výrobu marmelády. Stiskněte tlačítko start, a pak již stačí čekat, než pekárna dokončí proces výroby.
Další funkce domácí pekárny
Dnes jsou již k sehnání domácí pekárny s mnoha funkcemi. Domácí pekárna především slouží ke snadnému pečení různých druhů chleba. Dají se zde však upéci i jiné druhy pečiva.
Nejen k výrobě chleba
V pekárně lze připravit i vánočky, koláče z kynutého těsta nebo jen z kypřícího prášku. Pokud nechcete přímo péci, lze si také udělat pouze těsto např. na rohlíky, veky, mazance, bagety či buchty.
Toto těsto si pak můžete upéci ve vlastní troubě. Některé pekárny jsou obdařeny i programem na pizzu či buchtičky, které ale budou vypadat spíše jako závin, nebo obrovská maxibuchta.
Domácí pekárny zvládají proces hnětení, kynutí těsta a samozřejmě i samotné pečení. Postačí jen vložit potřebné suroviny a zvolit příslušný program.
Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!
Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.
Hodnocení
Hodnocení: 3 hvězdiček / Hodnoceno: 4x
Autor: Webmaster
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!