Kuchyně
Jak si vyrobit bezinkovou šťávu?
20. únor 2014 - Rubrika: KuchyněUž naše babičky říkávaly, že černý bez ač plevel, je velmi léčivý. A každou zimu si na ně určitě vzpomeneme. Na komoru plnou láhví nažloutlé bezinkové šťávy, která nám tak moc chutnala. Co si ji tentokrát připravit sami? Číst dále...
Jak správně skladovat ryby?
20. únor 2014 - Rubrika: KuchyněVětšina lidí bude souhlasit, že čerstvě chycené ryby mají nejvyšší kvalitu a nejlepší chuť. Způsob, jak zajistit čerstvost, je naporcovat a uvařit rybu, jakmile vyjde z vody. Existuje několik jednoduchých a efektivní kroků, které zachovávají kvalitu čerstvých ryb a umožní dočasné skladování. Číst dále...
Jak správně uskladnit ovoce?
19. únor 2014 - Rubrika: KuchyněŽijeme ve světě, kde je možné si v jakémkoliv ročním období nakoupit téměř jakékoliv čerstvé ovoce.
Melouny, jahody a hroznové víno v zimě, pomeranče, mandarinky a banány v létě. Jak to ale udělat, aby ovoce zůstalo co nejdéle čerstvé i v domácích podmínkách? Číst dále...
Jak se zbavit zápachu z lednice?
3. únor 2014 - Rubrika: KuchyněKaždý se určitě někdy potýkal s nelibou vůní, která se najednou linula z lednice. Nemusí to ihned znamenat, že se v lednici nachází nějaké zkažené potraviny. Důvodů pro nepříjemný zápach z lednice může být hned několik. Jak zjistit, o co se jedná? A jak se zápachu z lednice zbavit? Číst dále...
Jak vyrobit marmeládu v domácí pekárně?
13. leden 2014 - Rubrika: KuchyněChtěli byste si zdravě zamlsat? Milujete marmelády, ale nechce se vám kupovat ty v supermarketech, protože jsou plné různých konzervantů a přísad? Pak si vyrobte chutnou marmeládu v domácí pekárně. A proč právě v domácí pekárně, a ne na sporáku? Číst dále...