
Baklažány plněné masem
21. březen 2014Baklažán neboli lilek jedlý je zelenina, která je v kuchyni stále málo používaná. Obsahuje provitamin A, vitamin C a B1, také fosfor, železo, hořčík vápník a jiné minerály. Mezi jeho dobré vlastnosti patří také snižováni cholesterolu v krvi.
ReklamaLilek je výborný na grilování, ale také se dá použít do spousty dobrých jídel. Zkuste si tento recept a uvidíte sami, jak vám bude chutnat.
Ingredience
- 6 středně velkých baklažánů
- 300g mletého masa
- 2 namočené housky
- sůl, pepř
- cibule
- 3 stroužky česneku
- 60g tuku
- 3 lžíce strouhanky
- 1 vejce
- sekaná petrželka
Postup
Omyté baklažány po délce rozřízneme na dvě poloviny, vnitřní dužinu vydlabeme lžící a na drobno posekáme. Najemno nasekanou cibulku zpěníme na tuku, přidáme dužinu z baklažánů a dusíme asi 15 minut.
Do mísy dáme vymačkané housky, dužinu z baklažánů, mleté maso, česnek utřený se solí. Přidáme petrželku, pepř a vejce. Vše důkladně promícháme a postupně naplníme všechny baklažány.
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme tukem, vložíme naplněné baklažány, posypeme strouhankou a pokapeme tukem. Pečeme v horké troubě asi 40 minut. Během pečení lilky několikrát podlijeme, aby se nepřipálily.
Podáváme s bramborem vařeným či pečeným, nebo s bramborovou kaší.
Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!
Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.
Reklama
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!