
Domácí chléb bez pekárny, jak na něj?
17. březen 2014Rádi byste si pochutnali na domácím chlebu a nemáte pekárnu? Nevadí, i tak si můžete svůj pecen upéct. Není to nijak složité, chce to jen trpělivost při kynutí.
ReklamaIngredience
- 3 hrnky hladké mouky
- ½ lžičky sušeného droždí
- 1 a ½ hrnku vody
- 1 a ½ lžičky soli
- drcený kmín
Postup
Smícháme mouku, droždí, sůl a kmín, pak přidáme vodu a pořádně smícháme. Těsto necháme 12 – 18 hodin kynout při pokojové teplotě, pak znovu prohněteme a necháme odpočinout ještě asi 15 minut.
Těsto vložíme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a zakryjeme. V troubě předehřáté na 200°C pečeme asi 30 minut. Pak pekáč odklopíme, chléb zlehka potřeme vodou a dopékáme ještě 20 minut.
Varianty
Do těsta můžeme přimíchat na jemno nakrájenou a osmahnutou cibulku. To chléb jistě vylepší. Také můžeme přidat na drobno krájené uzené, či slaninu. Zkrátka tady se fantazii meze nekladou.
Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!
Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.
Reklama
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!