
Jak udělat rychlé langoše?
10. březen 2014Ačkoliv langoše původně pocházejí z Maďarska, již mnoho let se tyto chutné smažené placky drží na výsluní popularity i u nás. V letních měsících je nabízí téměř na každém kroku stánky s rychlým občerstvením, nutno ale podotknout, že tato pochoutka nepatří k nejlevnějším.
ReklamaProč si tedy za cenu jednoho kupovaného langoše nevyrobit celou mísu? Nejen, že hravě nasytíme celou rodinu, ale nebude nás to stát ani příliš úsilí.
Langoše z nekynutého těsta jsou tou správnou volbou. Jde o levný, rychlý a velmi chutný recept, což každá hospodyňka jistě uvítá a rodinní příslušníci odmění vymetenými talíři.
Ingredience
200ml vlažného mléka, 1 lžička cukru, 1 kostka droždí (42g), 500g hladké mouky, 1 bílý jogurt, špetka soli, 1/2 lžičky jedlé sody
Postup přípravy
Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek, který necháme cca 10 minut kynout. V misce smícháme mouku s jogurtem, solí, sodou a kváskem.
Vymícháme těsto, ze kterého ihned bez kynutí tvoříme na pomoučeném vále placky. Smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Po usmažení na chvíli položíme na papírovou utěrku, která nasaje přebytečný tuk.
Servírování
Langoše můžeme podávat na vícero způsobů, dle chuti a přání každého strávníka. Asi nejoblíbenější a nejrozšířenější variantou jsou langoše potřené česnekem. V hrnečku rozmícháme trochu oleje nebo vody se solí a prolisovaným česnekem a touto směsí hotové langoše potíráme. Dobré jsou též s kečupem či tatarskou omáčkou a nastrouhaným eidamem.
Pro děti můžeme zvolit variantu sladkou - sypané skořicovým cukrem, potřené jogurtem, či marmeládou, marmeládou a šlehačkou nebo jen pocukrované. Chuti a fantazii se meze nekladou.
I když se jedná o pochoutku smaženou na opravdu velkém množství oleje a tím pádem ne příliš zdravou, určitě nás nezabije, když si ji čas od času dopřejeme. Občas si zahřešit je přeci lidské!
Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!
Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.

Autor: Iveta Zouharová
Autorka žije v Blansku, vystudovala Střední průmyslovou školu v Jedovnicich. Záliby - cestování, pěší turistika, sledování přírodopisných a cestopisných filmů, kultura. G+
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!