verze pro tisk

Jak udělat špekové knedlíky?

2. únor 2015

Kdo má rád českou kuchyni, určitě rád jí i knedlíky. Nejoblíbenější jsou knedlíky houskové, i když v létě musejí o své prvenství tvrdě bojovat s ovocnými. Každého napadnou i bramborové knedlíky nebo známý karlovarský knedlík. Ale co si takhle udělat výborné špekové knedlíky?

Reklama

Český knedlík, dobrý knedlík!

Špekové knedlíky mají svoji nezaměnitelnou chuť, tvar i strukturu. Je ovšem důležité tuto přílohu zasadit k takovému pokrmu, kde bude tím nejlepším doplňkem. A k čemu se hodí nejvíce špekové knedlíky?

Nejlepší špekové knedlíky jsou se zelím a do zlatova usmaženou cibulkou. To se potom jedná o celkem levnou záležitost. Oběd za pár kaček a ještě spotřebujete tvrdší pečivo z předešlého dne. Kdo ale zatouží ke špekovému knedlíku podávat maso, může si dopřát nejen pečené vepřové maso, ale hodí se i k jehněčímu, hovězímu, ale třeba i k rajské. Je jen na vás, s čím si tuto dobrotu dáte!

Co budete potřebovat?

Ingredience na špekové knedlíky jsou běžně dostupné a dalo by se říct, že i když máte pocit, že doma už nic nemáte, na tento druh knedlíků najdete přísady vždycky!

Na špekové knedlíky budete potřebovat:

  • 8 kusů včerejších rohlíků nebo housek
  • 200 anglické slaniny nebo uzeného špeku
  • 1 – 2 lžíce sádla
  • 1 větší cibule
  • 4 vejce
  • 200ml mléka
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • Zelená petrželka
  • Sůl, pepř

Jak postupovat?

  1. Pečivo nakrájejte na malé kostičky a vkládejte do větší mísy.
  2. Slaninu překrájejte na jemno a opékejte na lžíci sádla spolu s nadrobno pokrájenou cibulkou. Tu nechte zesklovatět a stáhněte z plamene.
  3. Slaninu s cibulí přidejte k rohlíkům a promíchejte.
  4. Všechny vejce rozšlehejte v mléce a přelijte na rohlíky.
  5. Přidejte mouku, rozpuštěné máslo, posekanou zelenou petržel a důkladně promíchejte.
  6. Dochuťte solí, pepřem a nechte půl hodiny odpočinout.
  7. Z hmoty mokrýma rukama vytvarujte 8 – 12 kulatých knedlíků.
  8. Knedlíky vařte buď v osolené vodě, nebo v páře 15 – 20 minut a po vyndání propíchněte na pár místech špejlí.

Množství v receptu je uvedeno pro čtyři osoby, je ale možné, že vám budou tak chutnat, že se po nich zapráší a příště budete muset vařit z dvojité dávky!

Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!

Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.


Hodnocení

Hodnocení: 3 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Autor Stanislava Štěpánová

Autor: Stanislava Štěpánová

Autorka žije v malém městě na Vysočině. Po vystudování sociální školy setrvala v oboru a několik let se věnovala práci se seniory a rodinami v nouzi. Nyní pečuje o čtyři děti, miluje přírodu, zpěv a hraje ochotnické divadlo. G+


Reklama

[Nahoru ↑]

Čtěte také...

Jak udělat kvásek?

Jak udělat kvásek?

Na pultech je v dnešní době nepřeberné množství různých druhů chleba, rohlíků, bulek, slaného i sladkého kynutého pečiva. Stále častěji ale pečeme doma. Co takhle křupavý chléb právě vytažený z trouby s bylinkovým máslem vlastní výroby? Kdo by odolal? Základem celého chlebu je kvásek, který byl v do…

5 rad, jak udělat ten nejlepší dojem!

5 rad, jak udělat ten nejlepší dojem!

Už je to tady. Vaše přítelkyně vás chce dnes poprvé představit rodičům a vy se už teď strachujete, že se rodičům nebudete líbit? Nebo snad nastupujete do nové práce a bojíte se, co na vás řeknou kolegové? Důležité je udělat dobrý dojem hned na první schůzce. Ale jak toho dosáhnout?


Jak udělat pečený čaj?

Jak udělat pečený čaj?

Také milujete chvilky pohody v křesle se šálkem dobrého čaje? Takové okamžiky dodávají člověku energii, uvolnění, zklidnění či nabuzení, podle toho, jaký čaj si dopřáváme. Velice oblíbený je čaj pečený, který si pohodlně zvládnete udělat sami doma. Ale jak?

Jak si každý den udělat radost?

Jak si každý den udělat radost?

Dnešní svět je tak trochu zvláštní. Honíme se za postavením, uznáním, chceme být úspěšnými za každou cenu a vydělat hodně peněz. Kupujeme drahé dárky, auta, domy, nepotřebné věci a myslíme si, že nás nebo naše blízké udělají šťastnými. Ale vzpomenete si, kdy jste měli naposled čistou a nefalšovanou …




Vložit komentář

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!