Jak udělat špekové knedlíky?
2. únor 2015Kdo má rád českou kuchyni, určitě rád jí i knedlíky. Nejoblíbenější jsou knedlíky houskové, i když v létě musejí o své prvenství tvrdě bojovat s ovocnými. Každého napadnou i bramborové knedlíky nebo známý karlovarský knedlík. Ale co si takhle udělat výborné špekové knedlíky?
ReklamaČeský knedlík, dobrý knedlík!
Špekové knedlíky mají svoji nezaměnitelnou chuť, tvar i strukturu. Je ovšem důležité tuto přílohu zasadit k takovému pokrmu, kde bude tím nejlepším doplňkem. A k čemu se hodí nejvíce špekové knedlíky?
Nejlepší špekové knedlíky jsou se zelím a do zlatova usmaženou cibulkou. To se potom jedná o celkem levnou záležitost. Oběd za pár kaček a ještě spotřebujete tvrdší pečivo z předešlého dne. Kdo ale zatouží ke špekovému knedlíku podávat maso, může si dopřát nejen pečené vepřové maso, ale hodí se i k jehněčímu, hovězímu, ale třeba i k rajské. Je jen na vás, s čím si tuto dobrotu dáte!
Co budete potřebovat?
Ingredience na špekové knedlíky jsou běžně dostupné a dalo by se říct, že i když máte pocit, že doma už nic nemáte, na tento druh knedlíků najdete přísady vždycky!
Na špekové knedlíky budete potřebovat:
- 8 kusů včerejších rohlíků nebo housek
- 200 anglické slaniny nebo uzeného špeku
- 1 – 2 lžíce sádla
- 1 větší cibule
- 4 vejce
- 200ml mléka
- 6 lžic polohrubé mouky
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- Zelená petrželka
- Sůl, pepř
Jak postupovat?
- Pečivo nakrájejte na malé kostičky a vkládejte do větší mísy.
- Slaninu překrájejte na jemno a opékejte na lžíci sádla spolu s nadrobno pokrájenou cibulkou. Tu nechte zesklovatět a stáhněte z plamene.
- Slaninu s cibulí přidejte k rohlíkům a promíchejte.
- Všechny vejce rozšlehejte v mléce a přelijte na rohlíky.
- Přidejte mouku, rozpuštěné máslo, posekanou zelenou petržel a důkladně promíchejte.
- Dochuťte solí, pepřem a nechte půl hodiny odpočinout.
- Z hmoty mokrýma rukama vytvarujte 8 – 12 kulatých knedlíků.
- Knedlíky vařte buď v osolené vodě, nebo v páře 15 – 20 minut a po vyndání propíchněte na pár místech špejlí.
Množství v receptu je uvedeno pro čtyři osoby, je ale možné, že vám budou tak chutnat, že se po nich zapráší a příště budete muset vařit z dvojité dávky!
Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!
Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.
Hodnocení
Hodnocení: 3 hvězdiček / Hodnoceno: 2x
Autor: Stanislava Štěpánová
Autorka žije v malém městě na Vysočině. Po vystudování sociální školy setrvala v oboru a několik let se věnovala práci se seniory a rodinami v nouzi. Nyní pečuje o čtyři děti, miluje přírodu, zpěv a hraje ochotnické divadlo. G+
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!