
Krém s jablkem a zázvorem – jak na to?
21. březen 2014Zázvor pochází z jižní Asie, ale dnes se už pěstuje ve všech tropických oblastech. Jako koření se používá buď loupaný oddenek – zázvor bílý, nebo jen očištěný s kůrou – zázvor černý. Výrazně voní a má palčivou chuť. Spolu s pepřem je nejdéle používaným kořením.
ReklamaJistě znáte čaj se zázvorem, ale dokážete si ho představit třeba ve studené polévce? Tady je jeden recept, který můžete vyzkoušet.
Ingredience
- 8 dl zeleninového vývaru
- 500 g brambor
- 2 dl bílého jogurtu
- 2 dl jablečného džusu
- 2 velká jablka
- 2 mrkve
- 1 pórek
- 50 g čerstvého zázvoru
- 1 lžíci másla
- špetka muškátového oříšku
- sůl
Postup
Na másle opražíme najemno nakrájený a oškrábaný zázvor, na kostky nakrájenou mrkev a na kolečka nakrájený pórek. Přidáme oloupané brambory a na drobno nakrájená jablka.
Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, až jsou brambory měkké. Vše i s vývarem rozmixujeme na hladkou směs. Do směsi přilijeme jablečný džus a nastrouhaný muškátový oříšek. Dochutíme solí a necháme vychladnout.
Na závěr lehce přimícháme bílý jogurt a případně ještě dosolíme. Ozdobíme na měsíčky pokrájenými jablky. Podáváme nejlépe ve vychlazených miskách. Pro ozdobu můžeme přidat hoblinky čerstvé mrkve.
Čtěte také
Zázvor a jeho intenzita: Seznamte se s exotickou explozí chutíLíbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!
Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.
Reklama
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!