Nekynuté těsto na pizzu - jak připravit?
4. červen 2014Máte-li rádi pizzu, nemusíte na ni chodit do pizzerie, ale můžete si ji udělat sami doma. Má to tu výhodu, že si ji můžete poskládat jak je vám libo. Jestli se bojíte, že vám příprava zabere spoustu času, protože těsto musí dlouho kynout, vyzkoušejte pizzu z nekynutého těsta, kterou máte hotovou téměř ihned.
ReklamaPizza a nekynuté těsto
Italská pizza se stala oblíbená po celém světe. Tradiční těsto se připravuje z vody, mouky, soli a droždí. Na těsto se dává rajčatový základ a mozzarella a další ingerdience. Její příprava je ale časově náročná.
Nyní si ukážeme, že si můžete připravit pizzu i z nekynutého těsta, tedy bez droždí. Toto těsto bude o něco zdravější a navíc méně náročné na přípravu. Nebojte se, že by pizza byla nějaká ošizená, chutná stejně dobře, jde jen o rychlejší způsob přípravy.
Ingredience
Na těsto si připravte následující:
- 250g hladké mouky
- 6 lžic olivového oleje
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- špetka soli
- 1,5dcl vody
A nyní se můžete pustit do přípravy těsta.
Postup přípravy
Přes síto prosejte do mísy hladkou mouku, přidejte špetku soli, prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte olivový olej a vodu a začněte vypracovávat těsto. Těsto hnětejte do té doby, než se těsto přestane lepit k okrajům mísy a získáte pěkně hladké těsto.
Připravte si plech, který vymažete olejem nebo ho vyložte pečícím papírem. Těsto rozprostřete na plech - nebojte se na těsto trochu přitlačit, abyste dostali požadovaný tvar. Nyní stačí pizzu obložit podle vlastního přání a dát péct do vyhřáté trouby na 220°C asi na 15 minut.
Tip na pizzu se slaninou, plísňovým sýrem a kukuřicí
Já osobně mám nejraději pizzu se slaninou, plísňovým sýrem a kukuřicí. Nejprve si připravím rajčatový základ – do rajčatového pyré přidám stroužek lisovaného česneku, oregáno a trochu soli. Tímto potřu těsto po celé ploše, navrch pokladu na tenké plátky pokrájenou mozzarelu, přidám plátky slaniny, pár plátků plísňového sýra a pizzu posypu sterilovanou kukuřicí. Pak dám pizzu péct do trouby a je hotovo.
Určitě nekynuté těsto na pizzu vyzkoušejte, budete příjemně překvapeni. Přeji vám dobrou chuť.
Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!
Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.
Hodnocení
Hodnocení: 2.92 hvězdiček / Hodnoceno: 26x
Autor: Monika Svobodová
Jsem maminka dvou malých dětí a se svou rodinou žiji v Liberci. Momentálně věnuji většinu svého času péči o děti. Ráda chodím do přírody a zajímá mě zdravý životní styl. Ve svém volném čase tvořím pomocí různých kreativních technik. G+
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!