verze pro tisk

Proč si na jídelní stůl dopřát filety z bílého tuňáka?

19. únor 2016

Prakticky od jakéhokoliv odborníka na zdravou výživu můžete slyšet, že mezi potraviny, které by neměly chybět v našem jídelníčku, patří ryby. Přesto jsme jako Češi v tomto ohledu výrazně pozadu za většinou evropských států. A když už si nějakou tu rybu dopřejeme, obvykle se jedná buď o klasickou sladkovodní, nebo volíme laciné a nepříliš chutné mořské varianty. Už jste ale měli filety z tuňáka? Pokud jsou kvalitně připravené, jsou doslova lahůdkou, která ozdobí váš jídelní stůl.

Originální postup výroby

Je třeba si ujasnit, jak má takový tuňák vypadat. Jako příklad vezmu produkt, který vyrábí tradiční výrobce Vicente Marino. U nás je produkty této značky možné zakoupit v obchodě Foodparadise.cz.

Vicente Marino bílý tuňák je vyráběn z těch nejlepších kousků ryby, která se loví v Kantabrijském moři ve Španělsku.

Tuňák se ihned po ulovení uvaří ve vodě se solí a následně se ochladí. Pak se filety ručně oloupají a naskládají se do připravených skleniček. Ve finální fázi se obsah zalije nejkvalitnějším olivovým olejem a vše se tepelně sterilizuje.

Dokonale jemné a chutné maso bez lepku

Tato tradiční receptura, s níž se bílý tuňák vyrábí, zaručuje, že maso je pevné a přitom jemné, s dokonale šťavnatou chutí. Plátky jsou čistě bílé, bez jakýchkoliv tmavých částí. Jedná o to nejlepší maso z ryby.

Filety z bílého tuňáka určitě vyzkoušejte. Jsou zdravé, mimořádně chutné a navíc si je mohou dopřát i ti z vás, kteří trpí celiakií. Produkt totiž neobsahuje žádný lepek.

Výrobce Vicente Marino patří k tradičním firmám, které se specializují na lov a zpracování mořských ryb. Tuňáky jeho zaměstnanci chytají na udici. Díky originálnímu zpracování, které jsem popsal výše, má filetovaný bílý tuňák mimořádnou popularitu po celé Evropě.

Tuňák je nejen chutný, ale i zdravý

Na závěr snad jen dodám, že tuňák je opravdu zdravým pokrmem. Obsahuje totiž vysoké množství esenciálních mastných kyselin, minerálů a Omega 3 bílkovin. Tedy látky, které náš organismus potřebuje ke své vitalitě a zdraví.

Komerční sdělení

-pla-

Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!

Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.


Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Reklama

[Nahoru ↑]

Čtěte také...

Jak vybrat vhodný stůl do interiéru

Jak vybrat vhodný stůl do interiéru

Výběr správného stolu nemusí být nijak složitý. Tedy alespoň v případě, že jej budete vybírat podle účelu využití. Jen tak padne konkrétní model do dané místnosti a bude jednak funkční a jednak designově sladěný.

Jak a kde dopřát svému tělu odpočinek a uvolnění pomocí masážních procedur?

Jak a kde dopřát svému tělu odpočinek a uvolnění pomocí masážních procedur?

V dnešní době plné stresu a velké psychické i fyzické zátěže je stále důležitější dbát o to, abyste svému tělu dopřáli dostatek odpočinku a relaxace. Kromě vydatného spánku k tomu mohou posloužit i různé procedury v lázeňských komplexech. Pokud chcete udělat něco pro své zdraví, navštivte Lázně Jupi…


Pohanka - proč ji jíst?

Pohanka - proč ji jíst?

Myslíte si, že pohanka a podobné potraviny jsou jen pro vegetariány a makrobiotiky? Pak jistě nevíte, že pohanka u nás byla v minulosti velmi používaná a oblíbená. Vzhledem ke svým příznivým účinkům na lidské tělo se začíná na náš stůl postupně vracet. A proč byste ji měli jíst?

Jak a proč nahradit bílý cukr?

Jak a proč nahradit bílý cukr?

Určitě jste slyšeli, že se cukru také říká bílý jed. Proč cukr tolik škodí? Lze ho nějak nahradit? Na tyto otázky vám odpovíme v našem článku.




Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!