verze pro tisk

Nekynuté těsto na pizzu - jak připravit?

4. červen 2014

Máte-li rádi pizzu, nemusíte na ni chodit do pizzerie, ale můžete si ji udělat sami doma. Má to tu výhodu, že si ji můžete poskládat jak je vám libo. Jestli se bojíte, že vám příprava zabere spoustu času, protože těsto musí dlouho kynout, vyzkoušejte pizzu z nekynutého těsta, kterou máte hotovou téměř ihned.

Reklama

Pizza a nekynuté těsto

Italská pizza se stala oblíbená po celém světe. Tradiční těsto se připravuje z vody, mouky, soli a droždí. Na těsto se dává rajčatový základ a mozzarella a další ingerdience. Její příprava je ale časově náročná.

Nyní si ukážeme, že si můžete připravit pizzu i z nekynutého těsta, tedy bez droždí. Toto těsto bude o něco zdravější a navíc méně náročné na přípravu. Nebojte se, že by pizza byla nějaká ošizená, chutná stejně dobře, jde jen o rychlejší způsob přípravy.

Ingredience

Na těsto si připravte následující:

  • 250g hladké mouky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1,5dcl vody

A nyní se můžete pustit do přípravy těsta.

Postup přípravy

Přes síto prosejte do mísy hladkou mouku, přidejte špetku soli, prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte olivový olej a vodu a začněte vypracovávat těsto. Těsto hnětejte do té doby, než se těsto přestane lepit k okrajům mísy a získáte pěkně hladké těsto.

Připravte si plech, který vymažete olejem nebo ho vyložte pečícím papírem. Těsto rozprostřete na plech - nebojte se na těsto trochu přitlačit, abyste dostali požadovaný tvar. Nyní stačí pizzu obložit podle vlastního přání a dát péct do vyhřáté trouby na 220°C asi na 15 minut.

Tip na pizzu se slaninou, plísňovým sýrem a kukuřicí

Já osobně mám nejraději pizzu se slaninou, plísňovým sýrem a kukuřicí. Nejprve si připravím rajčatový základ – do rajčatového pyré přidám stroužek lisovaného česneku, oregáno a trochu soli. Tímto potřu těsto po celé ploše, navrch pokladu na tenké plátky pokrájenou mozzarelu, přidám plátky slaniny, pár plátků plísňového sýra a pizzu posypu sterilovanou kukuřicí. Pak dám pizzu péct do trouby a je hotovo.

Určitě nekynuté těsto na pizzu vyzkoušejte, budete příjemně překvapeni. Přeji vám dobrou chuť.

Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!

Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.


Hodnocení

Hodnocení: 2.86 hvězdiček / Hodnoceno: 14x


Autor Monika Svobodová

Autor: Monika Svobodová

Jsem maminka dvou malých dětí a se svou rodinou žiji v Liberci. Momentálně věnuji většinu svého času péči o děti. Ráda chodím do přírody a zajímá mě zdravý životní styl. Ve svém volném čase tvořím pomocí různých kreativních technik. G+


Reklama

[Nahoru ↑]

Čtěte také...

Jak upéct piškotové těsto?

Jak upéct piškotové těsto?

Moučníky z piškotového těsta patří mezi nejoblíbenější. Jsou lehké, chutné, milují je děti i dospělí. A navíc, z tohoto těsta lze připravit stovky různých dobrot. Ale víte, jak správně připravit a upéct piškotové těsto?

Kombucha - jak ji připravit?

Kombucha - jak ji připravit?

Taky vám připadá název kombucha vtipný a nevíte co si pod ním vlastně představit? Jde o houbu, ze které se připravuje velmi zdravý nápoj, který chutná podobně jako burčák. Má blahodárné účinky na lidské tělo a proto ho pravidelně užívá spousta lidí. Navíc si tento nápoj můžete připravit sami doma. A…


Jak připravit Arménský medovník?

Jak připravit Arménský medovník?

Asi každý čas od času zažije stav, kdy ho takzvaně „honí mlsná“. Možností, jak chuť na něco dobrého uspokojit, je nepřeberné množství. Existují tisíce receptů na sladké i slané pochoutky, záleží jen na momentální chuti a náladě potencionálního strávníka.

Jak se připravit na přijímací zkoušky na vysokou?

Jak se připravit na přijímací zkoušky na vysokou?

Většina studentů se po maturitě hlásí na vysokou školu. A mnoho z nich má větší obavy z přijímacích zkoušek na vysokou školu, než-li z celé maturity. Je k tomu důvod? A jak se vlastně dobře připravit na přijímací zkoušky na vysokou školu?




Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!