verze pro tisk

Jak udělat rychlé langoše?

10. březen 2014

Ačkoliv langoše původně pocházejí z Maďarska, již mnoho let  se tyto chutné smažené placky drží na výsluní popularity i u nás. V letních měsících je nabízí téměř na každém kroku stánky s rychlým občerstvením, nutno ale podotknout, že tato pochoutka nepatří k nejlevnějším.

Reklama

Proč si tedy za cenu jednoho kupovaného langoše nevyrobit celou mísu? Nejen, že hravě nasytíme celou rodinu, ale nebude nás to stát ani příliš úsilí.

Langoše z nekynutého těsta jsou tou správnou volbou. Jde o levný, rychlý a velmi chutný recept, což každá hospodyňka jistě uvítá a rodinní příslušníci odmění vymetenými talíři.

Ingredience

200ml vlažného mléka, 1 lžička cukru, 1 kostka droždí (42g), 500g hladké mouky, 1 bílý jogurt, špetka soli, 1/2 lžičky jedlé sody

Postup přípravy

Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek, který necháme cca 10 minut kynout. V misce smícháme mouku s jogurtem, solí, sodou a kváskem.

Vymícháme těsto, ze kterého ihned bez kynutí tvoříme na pomoučeném vále placky. Smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Po usmažení na chvíli položíme na papírovou utěrku, která nasaje přebytečný tuk.

Servírování

Langoše můžeme podávat na vícero způsobů, dle chuti a přání každého strávníka. Asi nejoblíbenější a nejrozšířenější variantou jsou langoše potřené česnekem. V hrnečku rozmícháme trochu oleje nebo vody se solí a prolisovaným česnekem a touto směsí hotové langoše potíráme. Dobré jsou též s kečupem či tatarskou omáčkou a nastrouhaným eidamem.

Pro děti můžeme zvolit variantu sladkou - sypané skořicovým cukrem, potřené jogurtem, či marmeládou, marmeládou a šlehačkou nebo jen pocukrované. Chuti a fantazii se meze nekladou.

I když se jedná o pochoutku smaženou na opravdu velkém množství oleje a tím pádem ne příliš zdravou, určitě nás nezabije, když si ji čas od času dopřejeme. Občas si zahřešit je přeci lidské!

Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!

Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.


Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Autor Iveta Zouharová

Autor: Iveta Zouharová

Autorka žije v Blansku, vystudovala Střední průmyslovou školu v Jedovnicich. Záliby - cestování, pěší turistika, sledování přírodopisných a cestopisných filmů, kultura. G+


Reklama

[Nahoru ↑]

Čtěte také...

Jak rychle zhubnout do plavek?

Jak rychle zhubnout do plavek?

Chystáte se na dovolenou k moři nebo vás čeká veliká událost a vy se chcete blýsknout s dokonalým tělem? Pokud jste čtrnáct dní dopředu zjistili, že potřebujete zhubnout ještě 10 kilo, není ještě vše ztraceno. I za takto krátkou dobu lze s velkou dávkou sebezapření výrazně shodit. Není to sice zrovn…

4 rady, jak rychle a zdravě přibrat na váze

4 rady, jak rychle a zdravě přibrat na váze

Ze všech stran stále slyšíme, jak se lidé kolem nás snaží zhubnout. Internet je plný návodů jak na to, ale co když máte opačný problém - vážíte příliš málo a nedaří se vám přibrat. Málokdo si dovede představit, jak může být obtížné rychle a především zdravě přibrat na váze. Pojďte se podívat, jak na…


Jak si rychle a snadno zajistit rezervaci ve vaší oblíbené restauraci?

Jak si rychle a snadno zajistit rezervaci ve vaší oblíbené restauraci?

Určitě jste už někdy zažili situaci, kdy jste se společně s přáteli či partnerem chystali navštívit některou z restaurací ve vašem městě, ale po příchodu do ní jste zjistili, že jsou všechny stoly obsazené a museli jste buď dlouho čekat, nebo odejít. Dnes už si ale vše můžete pojistit, a to velmi sn…

Jak udělat kvásek?

Jak udělat kvásek?

Na pultech je v dnešní době nepřeberné množství různých druhů chleba, rohlíků, bulek, slaného i sladkého kynutého pečiva. Stále častěji ale pečeme doma. Co takhle křupavý chléb právě vytažený z trouby s bylinkovým máslem vlastní výroby? Kdo by odolal? Základem celého chlebu je kvásek, který byl v do…




Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!