verze pro tisk

Jak se obléct do fitka?

17. únor 2014

Chcete chodit do fitka a nevíte co na sebe? Pro začátek není nutné kupovat žádné speciální oblečení, ale klidně si vezměte tričko, legíny nebo tepláky, ve kterých chodíte doma nebo do přírody.

Reklama

Pokud začnete cvičit pravidelně, vyrazte na nákupy nového sportovního oblečení. V obchodech se nabízí velký výběr, ale jde především o to cítit se dobře. A co všechno sebou do fitka potřebujete?

Boty

Velkou pozornost věnujte výběru bot. Díky správným botám nebudou trpět vaše klouby, protože budou utlumeny nárazy. Vybírejte boty pevné, které fixují kotník a jsou prodyšné. Musí být čisté, nejlépe, když jsou určené jen do fitka. Měly by mít světlou podrážku. V obchodech se nabízí obuv přímo na jednotlivé druhy sportů - na běh, fitness, tenis, atd.

Oblečení

Oblečení vyberte podle toho, jaký sport chcete provozovat. Něco jiného si obléknete na jógu, zumbu nebo na spinning.

Raději volte dvě vrstvy oblečení než jednu - první vrstva odvede pot od těla a druhá udrží svaly v teple. Nezapomeňte na mikinu, kterou oblečete hned po skončení cvičení, abyste neprochladli.

Na pilates nebo jógu volte volnější oblečení, na aerobik spíše elastické. Pokud se chystáte na spinning, budou se hodit cyklistické kalhoty, neberte si žádné volné kalhoty nebo tepláky, které by se mohly zamotat do kola.

Spodní prádlo

Vezměte si na sebe pohodlné spodní prádlo, které se vám nebude nikde zařezávat. Pro ženy jsou nevhodné krajkové kalhotky nebo tanga. Nezapomínejte na ponožky.

Podprsenka

Pro ženy je podprsenka stejně důležitá jako dobré boty. Sportovní podprsenka by měla být pevná a dobře padnoucí. Vzadu překřížená ramínka zaručí, že vám bude podprsenka lépe držet a ramínka nebudou nikam sklouzávat.

Ostatní doplňky

Vezměte si sebou dva ručníky. Jeden použijete ve sprše a druhý budete z hygienických důvodů dávat pod sebe na cvičící lavice.

Další doplňky, které se v obchodech nabízí, vám mohou hodinu ve fitku zpříjemnit. Jsou to různé nátepníky, šátky, čelenky nebo rukavice na posilování.

Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!

Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.


Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Autor Monika Svobodová

Autor: Monika Svobodová

Jsem maminka dvou malých dětí a se svou rodinou žiji v Liberci. Momentálně věnuji většinu svého času péči o děti. Ráda chodím do přírody a zajímá mě zdravý životní styl. Ve svém volném čase tvořím pomocí různých kreativních technik. G+


Reklama

[Nahoru ↑]

Čtěte také...

Jak se obléct do divadla?

Jak se obléct do divadla?

Návštěva divadla je pro nás něco výjimečného a nevšedního. Většinou tam bohužel zavítáme jen několikrát za rok či dokonce roky dva. Tak proč si tuto událost patřičně neužít a neobléknout se jako dokonalý gentleman a pravá dáma?

5 rad, jak zachránit vztah?

5 rad, jak zachránit vztah?

Máte dlouhodobější vztah a občas cítíte, že je na pokraji záhuby? Přitom svého partnera milujete, ale tak nějak vašemu vztahu došla šťáva. Co udělat pro to, aby to bylo zase jako na začátku? Jak zachránit skomírající vztah?


Hubneme do plavek - 8 tipů na cvičení doma

Hubneme do plavek - 8 tipů na cvičení doma

Každoročně mnoho z nás řeší, jak zhubnout do plavek. V zimě pár kilo navíc skryjeme pod oblečením, ale na jaře a v létě to moc nejde. A už vůbec ne, pokud se chystáte k vodě a chtě nechtě musíte do plavek. Pokud chcete hubnout, nemusíte kvůli tomu nutně chodit do fitka, ale můžete se pustit do cviče…

Jak relaxovat?

Jak relaxovat?

Cítíte se přepracovaní a unavení? Potřebujete nabrat nové síly, zregenerovat tělo a očistit hlavu od problémů a stresu? Je na čase dopřát si trochu relaxu. Máte spoustu možností, jak to uděláte.




Vložit komentář

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!