verze pro tisk

Baklažány plněné masem

21. březen 2014

Baklažán neboli lilek jedlý je zelenina, která je v kuchyni stále málo používaná. Obsahuje provitamin A, vitamin C a B1, také fosfor, železo, hořčík vápník a jiné minerály. Mezi jeho dobré vlastnosti patří také snižováni cholesterolu v krvi.

Reklama

Lilek je výborný na grilování, ale také se dá použít do spousty dobrých jídel. Zkuste si tento recept a uvidíte sami, jak vám bude chutnat.

Ingredience

  • 6 středně velkých baklažánů
  • 300g mletého masa
  • 2 namočené housky
  • sůl, pepř
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 60g tuku
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 vejce
  • sekaná petrželka

Postup

Omyté baklažány po délce rozřízneme na dvě poloviny, vnitřní dužinu vydlabeme lžící a na drobno posekáme. Najemno nasekanou cibulku zpěníme na tuku, přidáme dužinu z baklažánů a dusíme asi 15 minut.

Do mísy dáme vymačkané housky, dužinu z baklažánů, mleté maso, česnek utřený se solí. Přidáme petrželku, pepř a vejce. Vše důkladně promícháme a postupně naplníme všechny baklažány.

Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme tukem, vložíme naplněné baklažány, posypeme strouhankou a pokapeme tukem. Pečeme v horké troubě asi 40 minut. Během pečení lilky několikrát podlijeme, aby se nepřipálily.

Podáváme s bramborem vařeným či pečeným, nebo s bramborovou kaší.

Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!

Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.


Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Reklama

[Nahoru ↑]

Čtěte také...

Grilovaná zelenina – 3 originální recepty!

Grilovaná zelenina – 3 originální recepty!

Zelenina na grilu dávno nepatří jen do jídelníčku vegetariánů a pokud je dobře udělaná, i zatvrzelí milovníci steaků sahají po pestrých a křupavých zeleninových lahůdkách. Jak si ale takové dobroty připravit?

Jak oloupat broskve?

Jak oloupat broskve?

Broskve jsou vitamínovou bombou, a proto bychom na ně měli v našem jídelníčku pamatovat. Jejich sladká chuť v nás evokuje léto, teplo a slunce. Někdy je ale nutné broskve oloupat. Ale víte, jak na to?


Jak připravit náplň do vánočních ořechů?

Jak připravit náplň do vánočních ořechů?

Plněné vánoční ořechy patří k tradičním sladkostem, které během svátků nechybí takřka v žádné domácnosti. Milují je děti i dospělí. Ořechy se dají plnit na mnoho způsobů. V dnešním článku se zaměřím na ty vůbec nejoblíbenější varianty.

Jak pěstovat cuketu?

Jak pěstovat cuketu?

Cuketa je dnes nejpěstovanějším typem tykve. Mladé cukety jsou výborné k vaření, pečení, ale můžete ji použít i za syrova do zeleninových salátů. Popularita této zeleniny stále stoupá a to nejen proto, že je výborná na grilu, ale obsahuje spoustu důležitých látek pro naše tělo a mj.: pomáhá prý při…




Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Kimber

neděle, 16. červenec 2017
02:00

Great weblog here! Additionally your site rather a lot up fast!
What host are you using? Can I get your associate hyperlink to your host?
I desire my site loaded up as quickly as yours lol


Arron

neděle, 30. červenec 2017
19:22

With havin so much content and articles do
you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My site
has a lot of unique content I've either created
myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it
up all over the web without my agreement. Do you know any ways to help stop content
from being ripped off? I'd really appreciate it.


Napsal: Arron [Odpovědět]

Dick

pátek, 14. duben 2017
17:10

Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how
can i subscribe for a blog website? The account
aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea


Napsal: Dick [Odpovědět]

Genevieve

středa, 3. květen 2017
12:56

I was able to find good advice from your blog posts.