verze pro tisk

Jak a proč začít s poledance?

6. březen 2014

Přemýšlíte o tom, že zkusíte nějaký nový druh pohybu a narazili jste na kurzy poledance? Nemůžete se rozhodnout, jestli to bude to pravé právě pro vás? Co od kurzů očekávat a proč vlastně začít?

Reklama

Co je poledance?

Poledance znamená tanec u tyče - přesněji tanec na tyči. V poslední době se stal velice populární a taneční studia nabízející kurzy poledance stále přibývají. Když se řekne tanec u tyče, nebývá už spojován se striptýzem, ale je považován za smyslný tanec, sport i umění. Důvod, proč se tančí s odhaleným tělem je prostý, holé tělo na tyči prostě lépe drží.

Poledance se vyrovná cvičení v posilovně, je to silový sport s prvky choreografie, gymnastiky a akrobacie. Pokud se přihlásíte na kurz, nemyslete si, že budete hned předvádět kousky, jako vidíte na videích na internetu, za nimi je spousta hodin dřiny.

Co vám přinese?

Díky poledance se začnete cítit sebevědomější a více sexy, vaše tělo se začne tvarovat, zesílíte a budete flexibilnější. Také začnete hubnout, zlepšíte držení těla. Posílíte především horní část těla a břicho, zeštíhlíte v pase a vytvarujete stehna.

Bojíte se, že nemáte dost sílu a nebudete zvládat?

S poledance může začít kdokoliv bez ohledu na věk nebo váhu, tančit mohou dokonce i pánové. Na prvních lekcích se budete učit hlavně otočky, kroky na zemi a kolem tyče. Postupně budete přidávat, a až zesílíte a získáte lepší flexibilitu, můžete se pustit do složitějších prvků na tyči.

Určitě počítejte s modřinami a spáleninami, ale kůže si brzo zvykne a spálenin bude postupně ubývat. Pokud se i přes to obáváte, že nebudete zvládat, existují odlehčené varianty poledance, kdy se klade důraz na taneční prvky a kreace. Tam není potřeba tolik síly.

Jak začít?

Najděte nejbližší taneční studio, které nabízí kurzy poledance a objednejte se na kurz. Pro začátek vystačíte s kraťasy a tričkem, cvičí se naboso. Nic vám nebrání vyzkoušet poledance pod vedením zkušených lektorek na vlastní kůži. Uvidíte, že si brzy tento způsob pohybu zamilujete a nebudete chtít s poledance přestat.

Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!

Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.


Hodnocení

Hodnocení: 4.2 hvězdiček / Hodnoceno: 5x


Autor Monika Svobodová

Autor: Monika Svobodová

Jsem maminka dvou malých dětí a se svou rodinou žiji v Liberci. Momentálně věnuji většinu svého času péči o děti. Ráda chodím do přírody a zajímá mě zdravý životní styl. Ve svém volném čase tvořím pomocí různých kreativních technik. G+


Reklama

[Nahoru ↑]

Čtěte také...

Jak a proč začít cvičit s TRX?

Jak a proč začít cvičit s TRX?

Hledáte cvičení, které můžete dělat doma a je účinné a zábavné zároveň? Pak je tu pro vás cvičení s TRX závěsným systémem. Jde o cvičení, při kterém využíváte váhu vlastního těla a můžete ho provádět prakticky kdekoliv. Co vám cvičení s TRX přinese a jak začít?

Strollering - co to je a jak začít?

Strollering - co to je a jak začít?

Máte malé miminko, které vyžaduje spoustu vaší pozornosti, ale zároveň byste ráda začala s nějakým sportem, abyste se vrátila do kondice jako před těhotenstvím? Pak máte možnost sehnat si hlídání a začít chodit cvičit třeba do fitka nebo vyzkoušejte strollering. A o co se jedná?


Jak začít s běháním?

Jak začít s běháním?

Běh je pro člověka hned po chůzi nejpřirozenějším pohybem. Je to skvělý prostředek pro udržování fyzické kondice i pro hubnutí. Navíc jde o docela levný sport, který můžete vykonávat kdekoliv a kdykoliv. Stačí jen začít. A jak na to?

Jak začít se zdravým životním stylem?

Jak začít se zdravým životním stylem?

Necítíte se v nejlepší kondici, jste často unavení a ve stresu? Je načase začít se zdravějším životním stylem.




Vložit komentář

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!