Jak upéct kynuté tvarohové buchty?
13. březen 2014Spousta lidí se bojí kynutých jídel, ale není vůbec důvod mít obavy. Zpravidla dobroty z droždí jsou snadné a velmi chutné. Zkuste si doma udělat tvarohové buchty a uvidíte, že vám zachutnají.
ReklamaCo budete potřebovat na těsto
- 42g droždí
- 500 ml mléka
- 60g moučkového cukru
- 400g hladké mouky
- 100g majolky
- špetka soli
- 50g másla na potření
Náplň
- 250g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 100g krupicového cukru
Postup
Z droždí, trochy vlažného mléka a z části cukru připravíme kvásek. Prostátou mouku smícháme se solí a cukrem, přidáme zbylé mléko, majolku a vykynutý kvásek. Vše zpracujeme v hladké těsto, které se nelepí na vařečku ani na stěny mísy. Těsto necháme na teplém místě asi 45 minut vykynout. Mělo by mít dvojnásobný objem. Mezitím si připravíme náplň, utřeme tvaroh s vejcem, moučkovým i vanilkovým cukrem.
Z těsta utvořte váleček a rozkrájejte ho na stejné kousky (množství je asi na 24 ks). Každý kousek roztáhněte na placku a naplňte tvarohovou náplní. Zabalte, ze všech stran potřete rozpuštěným máslem a spojem dolů naskládejte na pekáček. Nechte v teple kynout ještě 15 - 20 minut. Poté pečte při 180°C asi 20 minut. Po upečení nechte chvilku vychladnout v pekáčku, pak buchty vyklopte a pocukrujte.
Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!
Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.
Autor: Lenka Blažková
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!