Kuchyně

Jak zavařit okurky?

12. říjen 2016 - Rubrika: Kuchyně

Jak zavařit okurky?Okurky jsou sice sezónní zeleninou, doma si je ale můžete dopřát klidně po celý rok, a to z vlastních zásob. V dnešním článku se totiž dozvíte, jak je zavařit, aby vám vydržely dlouhé měsíce. Číst dále...



Proč si na jídelní stůl dopřát filety z bílého tuňáka?

19. únor 2016 - Rubrika: Kuchyně

Proč si na jídelní stůl dopřát filety z bílého tuňáka?PR. Prakticky od jakéhokoliv odborníka na zdravou výživu můžete slyšet, že mezi potraviny, které by neměly chybět v našem jídelníčku, patří ryby. Přesto jsme jako Češi v tomto ohledu výrazně pozadu za většinou evropských států. A když už si nějakou tu rybu dopřejeme, obvykle se jedná buď o klasickou sladkovodní, nebo volíme laciné a nepříliš chutné mořské varianty. Už jste ale měli filety z tuňáka? Pokud jsou kvalitně připravené, jsou doslova lahůdkou, která ozdobí váš jídelní stůl. Číst dále...


Jak snadno vykostit kapra?

15. prosinec 2015 - Rubrika: Kuchyně

Jak snadno vykostit kapra?Kapr je tradičním štědrovečerním pokrmem. V některých domácnostech se připravuje často, v jiných opravdu jen na Vánoce nebo jiné svátky. Kapří maso obsahuje nezbytné bílkoviny a omega 3 nenasycené mastné kyseliny, které utužují lidské zdraví. Mnoho lidí a obzvlášť pak děti, odradí malé ostré kosti. Kapra ale lze naporcovat tak, abychom se kostí nemuseli bát. Víte, jak snadno vykostit kapra? Číst dále...


Jak skladovat brambory?

11. leden 2015 - Rubrika: Kuchyně

Jak skladovat brambory?Bramboráky, zapečené francouzské brambory, hranolky a další a další bramborové pokrmy jsou u nás velmi oblíbené. A není se čemu divit, brambory jsou levnou surovinou, že které se dá vykouzlit vždy něco jiného. Máte k dispozici brambory vypěstované doma nebo plánujete koupit brambory do zásoby? Dobrým uskladněním prodloužíte jejich životnost. Jak tedy správně brambory skladovat? Číst dále...


Jednoduchý postup, jak snadno otevřít kokos!

8. leden 2015 - Rubrika: Kuchyně

Jednoduchý postup, jak snadno otevřít kokos!Vůně i chuť kokosu je nezaměnitelná a pro většinu z nás velice příjemná. Nejčastěji kokos konzumujeme v podobě kokosové moučky, nebo jako kokos strouhaný. Čas od času ale není špatné koupit celý plod a využít z něj maximum. Všichni ale víme, jak tvrdou má kokos skořápku. Jak ji nejlépe a nejsnadněji pokořit a kokos otevřít? Číst dále...


Kdy začít péct vánoční cukroví?

6. prosinec 2014 - Rubrika: Kuchyně

Kdy začít péct vánoční cukroví?Vanilkové rohlíčky, pracny, perníčky a linecká kolečka jsou tradičním vánočním cukrovím. V dnešní uspěchané době lze na svátky cukroví jednoduše objednat. Někdo si ale tu pravou vánoční atmosféru nedokáže bez předvánočního pečení představit a dávno před začátkem adventu plánuje, jaké druhy letos vyzkouší a kolik jich napeče. Jak si na přípravu rozvrhnout čas? Kdy začít péct cukroví? Číst dále...



1 2 3 » »»
Strana 1 z 3