verze pro tisk

Jak rychle zhubnout do plavek?

10. červenec 2014

Chystáte se na dovolenou k moři nebo vás čeká veliká událost a vy se chcete blýsknout s dokonalým tělem? Pokud jste čtrnáct dní dopředu zjistili, že potřebujete zhubnout ještě 10 kilo, není ještě vše ztraceno. I za takto krátkou dobu lze s velkou dávkou sebezapření výrazně shodit. Není to sice zrovna ideální způsob hubnutí, ale není to nemožné. A jak na to?

Reklama

Není to nemožné

Zhubnout během velmi krátké doby 5-10 kilogramů není nemožné. Vyžaduje to velké úsilí a opravdu silnou vůli. Budete se muset velmi omezit v jídle a opravdu intenzivně cvičit. Je třeba aby váš energetický výdej byl výzarně vyšší než váš příjem.

Výsledek nebude na pořád

Také se připravte na to, že výsledek s největší pravděpodobností nebude trvalý a po pár týdnech se v důsledku jo-jo efektu dostanete zpět na svou původní váhu a možná i nějaká kila přibudou.

Aby byl výsledek hubnutí trvalý, doporučuje se hubnout rychlostí 1-2 kilogramy za týden.

Snížení denního příjmu kalorií

Základem pro takto rychlé hubnutí během krátké doby je razantní snížení kalorického příjmu, který by měl být denně jen okolo 1000-1200 kcal. Je nutné zcela omezit veškeré sladkosti, uzeniny, smažená jídla, sladké limonády, bílé pečivo a alkohol. Pijte minimálně 2 litry pramenité vody denně, která pomáhá rychlejšímu spalování. V rozumné míře můžete pít i kávu a čaj, které také pomáhají povzbudit spalování. Jídlo si rozdělte na 4-5 denních dávek. Zařazujte do svého jídelníčku především ovoce a zeleninu, vhodné jsou i kvalitní bílkoviny nebo luštěniny.

Intenzivní pohybová aktivita

Jen snížit kalorický příjem nestačí. Je nutné intenzivně cvičit. Pro rychlé hubnutí je nutné cvičit dvakrát denně, ráno a večer, po dobu 30-60 minut. Je třeba zvolit intenzivnější pohybovou aktivitu. Ráno se věnujte silovému tréninku a posilování problematických partií a večer kardio tréninku. Další možností je začít s během, poté se věnovat aerobiku nebo třeba skákat přes švihadlo a nakonec zařadit posilování. Důležité je věnovat se aerobní aktivitě a posilování – svalová hmota pomáhá rychlejšímu spalování tuků.

Dostatek spánku

Při takovéto zátěži je nutné organismu dopřát dostatek odpočinku v podobě spánku. Je nutné, abyste spali alespoň 7-8 hodin denně a vaše tělo mělo čas na potřebnou regeneraci. Už tak budete mít, díky sníženému příjmu kalorií, málo energie. Proto je důležité dopřát si odpočinku.

Jen pro zdravé jedince

Pamatujte na to, že tento způsob hubnutí je pro tělo velikou zátěží a z dlouhodobého hlediska je velmi nevhodný. Proto nikdy nepřekračujte dobu hubnutí po dobu více jak 14 dní. Ze zdravotního hlediska je lepší a prospěšnější pomalý úbytek hmotnosti, který nepřekročí více jak 1-2 kilogramy za týden.

Rychlý způsob hubnutí není vhodný pro osoby se zdravotními problémy, pro starší jedince, velmi mladé osoby a rozhodně není určen pro těhotné nebo kojící ženy.

Hubněte raději s dostatečným předstihem

Aby vaše hubnutí mělo trvalé výsledky a vaše tělo netrpělo, začněte pro příště s hubnutím s dostatečným časovým předstihem. Díky zdravému způsobu stravování a dostatku pohybu můžete dosáhnout vysněných výsledků na stálo.

Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!

Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.


Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Autor Monika Svobodová

Autor: Monika Svobodová

Jsem maminka dvou malých dětí a se svou rodinou žiji v Liberci. Momentálně věnuji většinu svého času péči o děti. Ráda chodím do přírody a zajímá mě zdravý životní styl. Ve svém volném čase tvořím pomocí různých kreativních technik. G+


Reklama

[Nahoru ↑]

Čtěte také...

Hubneme do plavek - 8 tipů na cvičení doma

Hubneme do plavek - 8 tipů na cvičení doma

Každoročně mnoho z nás řeší, jak zhubnout do plavek. V zimě pár kilo navíc skryjeme pod oblečením, ale na jaře a v létě to moc nejde. A už vůbec ne, pokud se chystáte k vodě a chtě nechtě musíte do plavek. Pokud chcete hubnout, nemusíte kvůli tomu nutně chodit do fitka, ale můžete se pustit do cviče…

Jak zhubnout po porodu?

Jak zhubnout po porodu?

Narození miminka je šťastou událostí, která se sebou přináší mnoho změn v životě ženy. Několik dní po porodu většinou nemáte čas na nic jiného než na miminko, ale jakmile se trochu sžijete s novou rolí matky, může vás nemile překvapit pohled do zrcadla. Většina žen nemá to štěstí, že kilogramy získ…


Jak si rychle a snadno zajistit rezervaci ve vaší oblíbené restauraci?

Jak si rychle a snadno zajistit rezervaci ve vaší oblíbené restauraci?

Určitě jste už někdy zažili situaci, kdy jste se společně s přáteli či partnerem chystali navštívit některou z restaurací ve vašem městě, ale po příchodu do ní jste zjistili, že jsou všechny stoly obsazené a museli jste buď dlouho čekat, nebo odejít. Dnes už si ale vše můžete pojistit, a to velmi sn…

Jak často doma cvičit?

Jak často doma cvičit?

Patříte mezi lidi, kteří neradi cvičí mezi cizími lidmi a v posilovně nebo na hodině zumby se necítíte zrovna ve své kůži? Pak můžete v klidu a soukromí cvičit také doma. Možností domácího cvičení je spousta, stačí si jen vytvořit plán. A proto se možná ptáte, jak často doma cvičit?




Vložit komentář

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!