
Jak udělat jednoduše domácí lučinu?
13. březen 2014Pokud jste si oblíbili lučinu a zdá se vám přeci jen drahá, mám pro vás řešení. Velmi jednoduchý a rychlý recept vás jistě překvapí. Tuto lučinu zvládne opravdu každý a výsledek stojí za to.
ReklamaIngredience
- 2 velké bílé jogurty
- 1 kelímek 12% smetany – žlutý kelímek
- sůl
Příprava
Jogurty, smetanu i trochu soli dobře promícháme. Plátnem vyložíme síto a dáme na hrnec. Promíchanou směs přendáme do plátna a necháme 12 hodin odkapat v lednici. Po uplynutí dané doby lučinu překlopíme na talířek a můžeme mazat na chleba či jiné pečivo.
Dochucení
Lučinu můžeme samozřejmě vylepšit tím, že přidáme například česnek, cibulku, nebo pórek. Vhodné jsou i bylinky – pažitka, nebo bylinková sůl. Když budete používat kořenící směsi obsahující sůl, tak další už nedávejte.
Líbil se Vám článek? Sdílejte jej s přáteli!
Jaké jsou vaše zkušenosti? Máte pocit, že jsme na něco zapomněli? Sdělte nám to v komentáři. Pokud si s nečím nevíte rady, zeptejte se.
Hodnocení
Hodnocení: 3.33 hvězdiček / Hodnoceno: 3x
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!