Recepty
Grilovaná zelenina – 3 originální recepty!
15. květen 2014 - Rubrika: ReceptyZelenina na grilu dávno nepatří jen do jídelníčku vegetariánů a pokud je dobře udělaná, i zatvrzelí milovníci steaků sahají po pestrých a křupavých zeleninových lahůdkách. Jak si ale takové dobroty připravit? Číst dále...
Jak upéct velikonoční mazanec? Recept na domácí kynutý bochánek.
16. duben 2014 - Rubrika: ReceptyNejtypičtější velikonočním pečivem je bezesporu beránek následován jidášky a samozřejmě mazancem. Posledně jmenovaný se peče tradičně na Bílou sobotu a určitě by na svátečním stole neměl chybět. Číst dále...
Jak na nejchutnější velikonoční nádivku?
31. březen 2014 - Rubrika: ReceptyVelikonoce se kvapem blíží a vy už přemýšlíte, jak a co upečete, uvaříte a připravíte. Z časopisů, internetu i televize se na vás valí nepřeberné množství receptů a nápadů. Vy máte ale v jednom jisto, na velikonočním stole nesmí chybět tradiční velikonoční nádivka! Číst dále...
Krém s jablkem a zázvorem – jak na to?
21. březen 2014 - Rubrika: ReceptyZázvor pochází z jižní Asie, ale dnes se už pěstuje ve všech tropických oblastech. Jako koření se používá buď loupaný oddenek – zázvor bílý, nebo jen očištěný s kůrou – zázvor černý. Výrazně voní a má palčivou chuť. Spolu s pepřem je nejdéle používaným kořením. Jistě znáte čaj se zázvorem, ale dokážete si ho představit třeba ve studené polévce? Tady je jeden recept, který můžete vyzkoušet. Číst dále...
Baklažány plněné masem
21. březen 2014 - Rubrika: ReceptyBaklažán neboli lilek jedlý je zelenina, která je v kuchyni stále málo používaná. Obsahuje provitamin A, vitamin C a B1, také fosfor, železo, hořčík vápník a jiné minerály. Mezi jeho dobré vlastnosti patří také snižováni cholesterolu v krvi. Číst dále...
Netradiční recept: Rybí filé se slaninou v cibuli
17. březen 2014 - Rubrika: ReceptyMáte rádi filé a chcete vyzkoušet nový způsob? Je to poněkud netradiční, ale takto upravená ryba chutná i těm, co ji běžně nemusí. Vyzkoušejte rybí filé se slaninou v cibuli. Číst dále...